Toernooi

Ontstaan

Een idee is geboren

Het is het Najaar van 2010. De avonden worden korter en de dagen grijs en nat. Typerend voor de situatie waarin Be Quick ’28 zich bevind. In de Zwolse wijk de Aa-landen schuift Jan Locht, telg uit een ras Be Quick ’28 nest, zijn stoel nog eens goed aan. “Er zijn genoeg uitdagingen bij club, maar er moet in oplossingen worden gedacht” was zijn drijfveer. Aan de eettafel, gewapend met pen en papier besluit hij zijn ideeën de vrije loop te laten gaan en al zijn gedachten toe te vertrouwen aan het schrift.

Al schrijvend en denkend is een van de eerste zaken die hij noteert dat nieuwe selectie teams niet of nauwelijks aan een gedegen voorbereiding toekomen op het nieuwe seizoen. Zeker als de regio waarin men is ingedeeld een late zomervakantie kent. Spelers liggen dan stil van eind mei tot medio augustus . En vaak zijn de teams pas eind augustus echt compleet door vakanties. Bovendien sluiten gemeenten sportvelden eind mei als deze worden ingezaaid en niet bespeeld mogen worden tot medio augustus. Dus al zou men willen, er is geen plek….

De uitwerking

Al met al genoeg ingrediënten voor een kans bij Be Quick ’28, dat niets kan veranderen aan de vakanties, maar wel beschikt over 3 kunstgrasvelden.

Het idee kreeg langzaam vorm door de toevoeging van een aantal ingrediënten. Regionaal toernooi, meerdere dagen, hoog niveau en oog voor ontwikkeling en ontspanning. Voeg daaraan toe het mooie weer, de behoefte van spelers en trainers om toch lekker bezig te blijven en een competitieve omgeving waar zonder druk kan worden gepresteerd. Een nieuw toernooi is geboren!

Verdeeld over 2,5 week spelen JO13, JO15, JO17 en JO19 teams 3 tot 4 volledige wedstrijden. Clubs nemen in eerste instantie deel met 4 teams ( JO13, JO15, JO17 en JO19) Indien er nog plekken over blijven worden deze opgevuld met clubs die alleen met een specifiek team of teams deel kunnen/willen nemen. Hiervoor is een reservelijst.

De wedstrijden staan onder leiding van gediplomeerde KNVB scheidsrechters en clubscheidsrechters.